Kesätyöntekijähakumme kaudelle 2020 ehti jo kertaalleen päättyä, mutta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan johdosta tulemme kuitenkin avaamaan haun uudelleen saadaksemme lisää työntekijöitä mansikan, vadelman ja herneen poimintaan Hyvinkään Kytäjälle.

Poimintatyössä sovelletaan urakkapalkkausta, jossa lopullisen ansion määrä riippuu henkilökohtaisesta työsaavutuksesta. Työaika on enintään kahdeksan tuntia päivässä ja 40 tuntia viikossa. Kevään sääolosuhteista riippuen poimintakausi alkaa kesäkuun alkupuolella ja jatkuu pitkälle elokuuhun. Työkausien pituudesta sovitaan hakijakohtaisesti.

Huomioithan hakiessasi, että marjatilamme ei sijaitse julkisen liikenneyhteyksien ulottuvilla eli tarvitset kulkemiseen oman ajoneuvon. Matkaa esim. Hyvinkään keskustasta tulee n. 15 km.

Tiedustelut poimintatyöstä: info@wennborgintila.fi

Ohjeita kesätyöhakuun kaudelle 2021

Haettavat työtehtävät:

  1. Marjanmyyjä (myyntipisteet löydät kotisivujen välilehdeltä ’myyntipisteet’)
  2. Marjanmyyjä ja -pakkaaja (työpiste Hyvinkään Kytäjällä)
  3. Marjanmyyjä ja -kuljettaja

Paras hakutapa on lähettää kirjallinen hakemus liitteineen osoitteeseen: Wennborgin Tila, Suopellontie 320, 05720 Hyvinkää. Tarvittaessa voit myös lähettää hakemuksen sähköpostilla info@wennborgintila.fi. Huom! Jos olet työskennellyt meillä jo aikaisemmin, voit kysellä työmahdollisuuksia suoraan sähköpostitse ilman hakemusta.

Laita hakemukseen tarkasti ajanjakso/-jaksot, jolloin voit olla töissä (huomioi juhlat, lomamatkat ym. pakolliset menot). Liitä hakemukseesi CV sekä kopiot viimeisimmistä työ-, harjoittelu- ja koulutodistuksista. Voit halutessasi liittää mukaan myös videon. Kerro selkeästi minne ja mihin tehtävään haet, koska työnkuvia on useita. Meille on arvokasta, jos pystyt tarvittaessa työskentelemään useammassa myyntipisteessä ja/tai työnkuvassa. Huomioithan, että ilman liitteitä lähetettyjä hakemuksia emme käsittele.

Haastatteluun valituille ilmoitetaan tekstiviestillä. Marjanmyynti- ja pakkaustöihin voivat hakea yli 16-vuotiaat. Useimmat valituksi tulleet ovat kuitenkin olleet yli 17-vuotiaita.

Hygieniapassi on hyväksi kaikissa työsuhteissa ja välttämätön pidemmissä.

Työsuhteessa noudatetaan maaseutuelinkeinojen työehtosopimusta. Työvoimavaltaisella alalla emme pysty kilpailemaan kovimmilla palkoilla, mutta työn sisällössä olemme vahvoilla. Esimerkiksi asiakaspalvelu- ja myyntitaitojen kehittämiseen kesätyömme antavat ylivertaiset mahdollisuudet moneen muuhun työhön verrattuna. Palkkaukseen vaikuttaa ikä, koulutus, työkokemus ja toimenkuva, mutta lähtökohta ensimmäiseen kesään on marjanmyyjillä 8-9,5 €/tunti, pakkaamossa/tilamyymälässä työskentelevillä 8,5-9 €/tunti ja marjankuljettajilla 9,5 €/tunti.

Marjanmyyjistä

Marjanmyyjänä työskentelet kauppojen yhteydessä olevilla marjanmyyntipaikoillamme. Myynnissä on toimipaikoittain vaihteleva ja kauden mukaan muuttuva valikoima tuotteita. Pääosassa ovat marjat, kuten esim. mansikat, vadelmat, pensasmustikat, metsämustikat, karhunvadelmat ja herukat. Muita tärkeitä tuotteita ovat kirsikka, herne, kantarelli ja varhaisperuna. Marjanmyyjän tehtäviin kuuluu asiakaspalvelun ja myyntityön lisäksi paljon muita töitä ja tehtäviä. Näitä ovat esimerkiksi tuotteiden laadusta, määrästä ja niiden kauniista esillepanosta vastaaminen sekä kojun siisteydestä ja järjestyksestä huolehtiminen. 

Ensisijaisesti valitsemme marjanmyyjän työtehtäviin henkilöitä, jotka voivat työskennellä koko hakuilmoituksissa mainitun työkauden tai mahdollisimman pitkän ajan. Pisin kausi on Prismojen yhteydessä olevilla myyntipisteillä, joissa myynti alkaa toukokuun alkupuolella ja jatkuu pisimmillään syyskuun puoliväliin. Moniin paikkoihin tarvitaan pitkän kauden lisäksi myyjiä myös lyhyemmille kausille, noin 6 viikoksi. Nämä viikot ajoittuvat marjanmyynnin pääsesonkiin noin juhannuksesta koulujen alkuun. Pelkästään kesäkuuksi, jolloin työvoiman tarve on pienin, ei siis kannata hakea. Ei myöskään alle 6 viikoksi. Kaikkien kesätyöntekijöidemme pitäisi pystyä työskentelemään juhannusaaton aattona (torstaina). Toukokuusta syyskuulle työskentelevät voivat pitää lomaviikon keskikesällä. Meille on arvokasta, jos pystyt tekemään vuoroja satunnaisesti myös muissa toimipisteissä kuin niissä, joihin haet. 

Työtehtäviin valituille lähetetään kattava opas marjanmyyntityöhön. Lisäksi järjestämme koulutustilaisuuden ja harjoittelumahdollisuuden ennen töiden alkamista. Pääsääntöisesti marjanmyynnissä työskennellään yksin, mutta etenkin isommissa paikoissa voi keskikesällä olla useampi töissä samaan aikaan. Yksin työskennellessä marjojen kuljettajat hoitavat tauotuksen. Normaalisti töitä on viitenä päivänä viikossa 5-8 tuntia päivässä. Viikkotunteja marjanmyynnissä tulee tyypillisesti reilu 30. Useimmat kojut ovat keskikesällä auki myös sunnuntaisin, joten vuoroja on satunnaisesti myös silloin. Perjantai ja lauantai ovat viikon parhaimmat kauppapäivät, joten niinä päivinä on useimmiten työvuoroja. Viikon kaksi vapaapäivää sijoittuvatkin useimmiten sunnuntaihin ja ma-to välille. Pääosin työvuorot ovat aamuvuoroja tai iltavuoroja. Aamuvuoro voi olla esimerkiksi 8-14.15 ja iltavuoro 14-20. Keskikesällä isommissa paikoissa on myös päivävuoroja esim. 12-18. Vuorot pyritään laatimaan niin, että ne vaihtelisivat viikosta toiseen. Esimerkiksi yhdellä viikolla pääosin aamuvuoroja ja toisella iltavuoroja. Työntekijöiden toiveita otetaan huomioon vuorojen laadinnassa ja sen jälkeen niitä voi vaihdella työkavereiden kesken. 

Jos olet kiinnostunut asiakaspalvelusta, kannattaa harkita vahvasti myös marjanmyyjän ja -pakkaajan työtä tilalla ja etenkin monipuolista marjanmyyjän ja -kuljettajan hommaa 🙂

Marjanmyyjän ja –pakkaajan työstä

Tässä työssä työskentelet marjatilamme tilamyymälä-/pakkaamotiloissa Hyvinkään Kytäjällä. Tilamyymälässä käy parhaimpaan mansikka-aikaan paljon asiakkaita, joten hyvät asiakaspalvelutaidot, iloinen mieli ja innostunut asenne ovat tärkeitä. Toimit tässä työssä tilan käyntikorttina. Työhön kuuluu olennaisena osana myös tuotteiden, lähinnä mansikoiden ja herneiden, pakkaaminen. Pakkaustyö sinällään on fyysistä seisomatyötä, jossa tuotteita punnitaan poiminta-astioista erilaisiin myyntipakkauksiin. Töissä on pääosin useampi henkilö samaan aikaan.

Tarkka työn alkamisajankohta selviää vasta alkukesästä, sillä sääolosuhteet vaikuttavat ratkaisevasti marjamäärien ja siten tarvittavan työntekijämäärän kehittymiseen. Työkausia on eripituisia, sillä marjoja poimitaan toukokuulta syyskuulle. Pisimmillään työkausi on 2,5-3 kk. Pääsatokausi, jolloin tarvitaan eniten työntekijöitä, on useimmiten kesäkuun lopulta heinäkuun loppuun.

Huomioithan jo hakiessasi, että tilallemme ei valitettavasti pääse millään julkisilla liikenneyhteyksillä. Tarvitset siis oman kulkuneuvon.

Marjanmyyjän ja -kuljettajan työstä

Tähän työtehtävään kannattaa hakea, mikäli pidät todella monipuolisesta ja opettavasta kesätyöstä, jossa aika ei käy pitkäksi. Työnkuvaan kuuluu marjojen kuljettamista pakettiautoilla tilalta marjojen myyntipisteisiin, kojujen asioista huolehtimista ja myyntityötä marjanmyyntipisteissä. Kuljetusmatkat ovat suhteellisen lyhyitä, joten pääosa ajasta kuluu myyntipaikoilla myyntityön ja muiden kojun asioiden parissa. Töitä on viitenä päivänä viikossa 5-8 tuntia päivässä sisältäen myös lauantai- ja sunnuntaityötä. Useimmin vuoro on yli 7 tuntia ja näin tunteja kertyy tyypillisesti yli 35 viikossa. Työt alkavat ja päättyvät tilallamme Hyvinkään Kytäjällä. Koska Kytäjälle ei valitettavasti pääse julkisin liikenneyhteyksin, tarvitset oman kulkuneuvon. Työpäivän aikana käytetään kuitenkin vain työnantajan autoja. Työssä tarvitset B-ajokortin. Työssä on eri pituisia jaksoja, mutta pisimmillään töitä on toukokuun alkupuolelta syyskuun loppupuolelle.

Marjanmyyjän ja –kuljettajan työhön saat kaksi kattavaa opasta. Järjestämme myös kaksi koulutustilaisuutta sisältäen tutustumisen kuljetustyöhön liittyviin ajoreitteihin.

Muut työmahdollisuudet 

Sopivien henkilöiden löytyessä meillä on myös mahdollisuuksia tarjota monia muita työtehtäviä kuin marjanmyyntiä/-pakkausta/-kuljetusta. Ota siis rohkeasti yhteyttä, jos työmahdollisuudet marjatilalla kiinnostavat. Monipuoliset viljelytyöt sekä avomaalla että kausihuoneissa ovat käynnissä maaliskuun alkupuolelta lokakuun loppupuolelle. Myös esimerkiksi poiminnan laadunvalvontaan ja työnjohtoon etsitään sopivia henkilöitä.