Haku kesätöihimme kaudelle 2021 on päättynyt.

Ohjeita kesätyöhakuun

Haettavat työtehtävät:

  1. Marjanmyyjä https://youtu.be/7wmdDSvCfck
  2. Tilamyynnin marjanmyyjä ja -pakkaaja https://youtu.be/swy0d9ODD5k
  3. Marjanmyyjä ja -kuljettaja https://youtu.be/4yKOn841f8o

Paras hakutapa on lähettää hakemus liitteineen osoitteeseen: Wennborgin Tila, Suopellontie 320, 05720 Hyvinkää. Voit myös lähettää hakemuksen sähköpostilla info@wennborgintila.fi, mutta varmistathan tällöin, että kaikki pyydetyt liitteet ovat varmasti mukana .pdf -muodossa. Huom! Jos olet työskennellyt meillä jo aikaisemmin, voit kysellä työmahdollisuuksia suoraan sähköpostitse ilman hakemusta.

Laita hakemukseen tarkasti ajanjakso/-jaksot, jolloin voit olla töissä (huomioi juhlat, lomamatkat ym. pakolliset menot). Liitä hakemukseesi CV sekä kopiot viimeisimmistä työ-, harjoittelu- ja koulutodistuksista. Voit halutessasi liittää mukaan myös videon. Kerro selkeästi mihin työtehtävään haet ja jos haet marjanmyyjän työhön, niin mille myyntipisteelle haet. Myyntipisteiden paikkakunnat näet alempana osiossa ’marjanmyyjän työstä’. Meille on arvokasta, jos pystyt tarvittaessa työskentelemään useammassa myyntipisteessä ja/tai työnkuvassa. Huomioithan, että ilman liitteitä lähetettyjä hakemuksia emme käsittele.

Haastatteluun valituille ilmoitetaan tekstiviestillä. Marjanmyynti- ja pakkaustöihin voivat hakea yli 16-vuotiaat. Useimmat valituksi tulleet ovat kuitenkin olleet yli 17-vuotiaita.

Hygieniapassi on hyväksi kaikissa työsuhteissa ja välttämätön pidemmissä.

Työsuhteessa noudatetaan maaseutuelinkeinojen työehtosopimusta. Työvoimavaltaisella alalla emme pysty kilpailemaan kovimmilla palkoilla, mutta työn sisällössä olemme vahvoilla. Esimerkiksi asiakaspalvelu- ja myyntitaitojen kehittämiseen kesätyömme antavat ylivertaiset mahdollisuudet moneen muuhun työhön verrattuna. Palkkaukseen vaikuttaa ikä, koulutus, työkokemus ja toimenkuva, mutta lähtökohta ensimmäiseen kesään on marjanmyyjillä 8-9 €/tunti, pakkaamossa/tilamyymälässä työskentelevillä 8,5-9 €/tunti ja marjankuljettajilla 9,5 €/tunti.

Työnkuvista kertovat rekrytointivideomme löydät YouTube -kanavaltamme: https://www.youtube.com/channel/UCFAV0zDOmSVVxl0tnALZTXg

Huom! Löydät tunnelmapaloja eri kesätöistämme myös Instagram-tarinoidemme kohokohdista 😀

Marjanmyyjän työstä

Marjanmyyjänä työskentelet kauppojen yhteydessä olevilla marjanmyyntipaikoillamme. Myyntipaikkoja on ensi kesänä Riihimäellä, Hyvinkäällä, Jokelassa, Hyrylässä, Rajamäellä, Nurmijärven kirkonkylässä, Klaukkalassa, Nummelassa ja Lohjalla. Myynnissä on toimipaikoittain vaihteleva ja kauden mukaan muuttuva valikoima tuotteita. Pääosassa ovat marjat, kuten esim. mansikat, vadelmat, pensasmustikat, metsämustikat, karhunvadelmat ja herukat. Muita tärkeitä tuotteita ovat kirsikka, herne, kantarelli ja varhaisperuna. Marjanmyyjän tehtäviin kuuluu asiakaspalvelun ja myyntityön lisäksi paljon muita töitä ja tehtäviä. Näitä ovat esimerkiksi tuotteiden laadusta, määrästä ja niiden kauniista esillepanosta vastaaminen sekä kojun siisteydestä ja järjestyksestä huolehtiminen. 

Ensisijaisesti valitsemme marjanmyyjän työtehtäviin henkilöitä, jotka voivat työskennellä koko hakuilmoituksissa mainitun työkauden tai mahdollisimman pitkän ajan. Pisin kausi on touko-kesäkuun vaihteesta syyskuun alkupuolelle. Moniin paikkoihin tarvitaan pitkän kauden lisäksi myyjiä myös lyhyemmille kausille, noin 6 viikoksi. Nämä viikot ajoittuvat marjanmyynnin pääsesonkiin noin juhannuksesta koulujen alkuun. Pelkästään kesäkuuksi, jolloin työvoiman tarve on pienin, ei siis kannata hakea. Ei myöskään alle 6 viikoksi. Elokuun työmahdollisuudet ovat meille tärkeitä eikä heinäkuussa päättyviä työsuhteita juuri ole. Kaikkien kesätyöntekijöidemme pitäisi pystyä työskentelemään juhannusaaton aattona (torstaina). Meille on arvokasta, jos pystyt tekemään vuoroja satunnaisesti myös muissa toimipisteissä kuin niissä, joihin haet. Työskentelymahdollisuudet elokuussa ovat meille tärkeitä.

Työtehtäviin valituille lähetetään kattava opas marjanmyyntityöhön. Lisäksi järjestämme koulutustilaisuuden ja harjoittelumahdollisuuden ennen töiden alkamista. Pääsääntöisesti marjanmyynnissä työskennellään yksin, mutta etenkin isommissa paikoissa voi keskikesällä olla useampi töissä samaan aikaan. Yksin työskennellessä marjojen kuljettajat hoitavat tauotuksen. Normaalisti töitä on viitenä päivänä viikossa 5-8 tuntia päivässä. Viikkotunteja marjanmyynnissä tulee tyypillisesti reilu 30. Useimmat kojut ovat keskikesällä auki myös sunnuntaisin, joten vuoroja on satunnaisesti myös silloin. Perjantai ja lauantai ovat viikon vilkkaimmat kauppapäivät, joten näinä päivinä on melkein aina työvuoroja. Viikon kaksi vapaapäivää sijoittuvatkin useimmiten sunnuntaihin ja ma-to välille. Pääosin työvuorot ovat aamuvuoroja tai iltavuoroja. Aamuvuoro voi olla esimerkiksi 8-14.15 ja iltavuoro 14-20. Keskikesällä isommissa paikoissa on myös päivävuoroja esim. 12-18. Vuorot pyritään laatimaan niin, että ne vaihtelisivat viikosta toiseen. Esimerkiksi yhdellä viikolla pääosin aamuvuoroja ja toisella iltavuoroja. Työntekijöiden toiveita otetaan huomioon vuorojen laadinnassa ja sen jälkeen niitä voi vaihdella työkavereiden kesken. 

Jos olet kiinnostunut asiakaspalvelusta, kannattaa harkita vahvasti myös marjanmyyjän ja -pakkaajan työtä tilalla ja etenkin monipuolista marjanmyyjän ja -kuljettajan hommaa 🙂

Tilamyynnin marjanmyyjän ja –pakkaajan työstä

Tässä työssä työskentelet marjatilamme tilamyymälä-/pakkaamotiloissa Hyvinkään Kytäjällä. Tilamyymälässä käy parhaimpaan mansikka-aikaan paljon asiakkaita, joten hyvät asiakaspalvelutaidot, iloinen mieli ja innostunut asenne ovat tärkeitä. Toimit tässä työssä tilan käyntikorttina. Työhön kuuluu olennaisena osana myös tuotteiden, lähinnä mansikoiden ja herneiden, pakkaaminen. Pakkaustyö sinällään on fyysistä seisomatyötä, jossa tuotteita punnitaan poiminta-astioista erilaisiin myyntipakkauksiin. Töissä on pääosin useampi henkilö samaan aikaan.

Tilamyynti aukeaa kesäkuun alkupuolella. Tarkka oman työjakson alkamisajankohta selviää kuitenkin vasta alkukesästä, sillä sääolosuhteet vaikuttavat ratkaisevasti marjamäärien ja siten tarvittavan työntekijämäärän kehittymiseen. Työkausia on eripituisia, sillä marjasesonki kestää toukokuulta syyskuulle. Pisimmillään työkausi on 2,5-3 kk. Pääsatokausi, jolloin tarvitaan eniten työntekijöitä, alkaa useimmiten kesäkuun lopulla.

Huomioithan jo hakiessasi, että tilallemme ei valitettavasti pääse millään julkisilla liikenneyhteyksillä. Tarvitset siis oman kulkuneuvon.

Marjanmyyjän ja -kuljettajan työstä

Tähän työtehtävään kannattaa hakea, mikäli pidät todella monipuolisesta ja opettavasta kesätyöstä, jossa aika ei käy pitkäksi. Työnkuvaan kuuluu marjojen kuljettamista pakettiautoilla tilalta marjojen myyntipisteisiin ja kojujen asioista huolehtimista. Huomioithan, että pääosa tästäkin työstä on myyntityötä marjanmyyntipisteissä. Kuljetusmatkat ovat suhteellisen lyhyitä. Töitä on viitenä päivänä viikossa 5-8 tuntia päivässä sisältäen myös lauantai- ja sunnuntaityötä. Perjantai ja lauantai ovat viikon vilkkaimmat kauppapäivät, joten näinä päivinä on melkein aina työvuoroja. Viikon kaksi vapaapäivää sijoittuvatkin useimmiten sunnuntaihin ja ma-to välille. Useimmiten vuoro on yli 7 tuntia ja näin tunteja kertyy tyypillisesti yli 35 viikossa. Työt alkavat ja päättyvät tilallamme Hyvinkään Kytäjällä. Koska Kytäjälle ei valitettavasti pääse julkisin liikenneyhteyksin, tarvitset oman kulkuneuvon. Työpäivän aikana käytetään kuitenkin vain työnantajan autoja. Työssä tarvitset B-ajokortin. Pisimmillään töitä on touko-kesäkuun vaihteesta syyskuun alkupuolelle.

Marjanmyyjän ja –kuljettajan työhön saat kaksi kattavaa opasta. Järjestämme myös kaksi koulutustilaisuutta sisältäen tutustumisen kuljetustyöhön liittyviin ajoreitteihin.

Muut työmahdollisuudet 

Sopivien henkilöiden löytyessä meillä on myös mahdollisuuksia tarjota monia muita työtehtäviä kuin marjanmyyntiä/-pakkausta/-kuljetusta. Ota siis rohkeasti yhteyttä, jos työmahdollisuudet marjatilalla kiinnostavat. Monipuoliset viljelytyöt sekä avomaalla että kausihuoneissa ovat käynnissä maaliskuun alkupuolelta lokakuun loppupuolelle. Myös esimerkiksi poiminnan laadunvalvontaan ja työnjohtoon etsitään sopivia henkilöitä.